Park i stedet for parkering på Ruten

Publisert av: reber.roald.iversen Publisert: 31. januar 2016
Oppdatert: 31. januar 2016
Lesetid: ca. 2 min

Leserinnlegg i Stavanger Aftenblad 30. januar 2016 av nyvalgt leder Trond Even Ravndal.

Årsmøtet i Sandnes SV utfordrer igjen bystyret og rådmannen til å droppe planene om parkeringsanlegg under Ruten, og heller sørge for at Ruten blir bypark.

Ruten kan bli en grønn oase i hjertet av et raskt voksende Sandnes.

Grunnforholdene på Ruten er vanskelige. Å grave seg ned i to plan under dagens havnivå i leire og gammel fylling er risikabelt og meget dyrt. Hva med flom?

Prisen var i fjor høst beregnet til 450 000 pr parkeringsplass. Planlagt antall parkeringsplasser var 680. Det skal brukes titalls millioner til bygging. I tillegg er ukjent antall millioner brukt til diverse utredninger og arkitektkonkurranser de siste 10 årene.

Nå foreslår Sandnes kommunale Tomteselskap å bygge høyhus på store deler av Ruten – på bekostning av park. Og teknisk sjef i kommunen står igjen fram og argumenterer for parkering under Ruten med park på lokket over bilene. Å lage park på toppen av et betonggolv  blir i beste fall en samling potteplanter.

680 parkeringsplasser under Ruten vil føre til enda mer trafikkork i sentrum. Moderne byplanlegging er å legge til rette for parkering utenfor bykjernen, å la kollektivtransporten slippe fram, og å gi rom for gående og syklende og et myldrende folkeliv i byen.

SV har hittil vært eneste parti som har kjempet for park i stedet for parkering på Ruten. Det er på høg tid at folk i Sandnes mobiliserer for en tverrpolitisk aksjon for park på Ruten.